Rullhantering

Rullhantering – För bättre ergonomi

Vi på Pronomic, med vårt huvudkontos i Sollentuna strax utanför Stockholm, är en världsledande leverantör av ergonomiska lyfthjälpmedel och materialhanteringsutrustningar. Vi hjälper till med många olika lyfthanteringar samt rullhantering inom alla typer av branscher. Våra produkter säljs över hela världen via våra dotterbolag och partners, vilka även dem erbjuder lokal service samt allt i vårt breda utbud av produkter.

Vi är en del av Sunnex Lifting Technology Group, vilka vi tillsammans med erbjuder ett marknadsledande sortiment av lyft- och hanteringssystem.  Vi erbjuder bland annat mobila lyftare och kranar, skensystem samt saxbord och godshissar. Vi erbjuder egentillverkade ergonomiskt utformade lyftvagnar som vi kallar Lift&Drive, vilka säljs över hela världen och vår specialitet är lösningar för laster upp till 325 kg.

Rullhantering – Vårt utbud

Vi har mycket stor erfarenhet av rullhantering och genom åren har vi utvecklat flera olika typer av verktyg för optimal hantering av olika rullar till olika typer av maskiner. Vi kan kundanpassa både lyftvagnen och lastbäraren i sig. Vi erbjuder några olika alternativ inom denna kategori:

  • Rullhantering med lyftvagn: Vi vet att det kan vara ett mycket tungt jobb att lyfta en rulle från en pall till en maskin och ofta behöver rullen användas för att kunna skjutas på en axel i maskinen. Våra lyftvagnar Lift&Drive gör jobbet mycket mer ergonomiskt och effektivt. Vi kan kundanpassa dessa efter ert behov.
  • V-block: Vår V-formade vagga är monterad på flaket för att lägga rullar i. Kombinerat med snurrskivan roterar V-blocket enkelt så att rullen kan positioneras rätt för avlastning.
  • Expand&Turn: Denna rullhanteringsmaskin expanderar, lyfter och vrider objektet. Hämta rullen ståendes, vrid den och lämna den på maskinens axel. På verktyget sitter en egen kompressor vilket innebär att man inte behöver luftslang till vagnen. Denna maskin lämpar sig allra bäst för maskiner med en öppen axel.
  • Expand&Turn Light: Denna hjälper för en mer ergonomisk, snabb och smidig hantering av små rullar. Den lyfter och roterar rullen från vertikalt till horisontellt läge eller tvärtom och för över rullen till maskin eller annan utrustning.
  • Squeeze&Turn: Den klämmer och vrider objektet. Man kan lyfta både rullar och lådor med detta verktyg och allt styrs elektriskt från manöverboxen vid körhantaget.
  • Rullspjut: Detta verktyg för rullhantering är det perfekta verktyget för att lyfta liggande rullar. Om rullen ligger ned kan man enkelt lyfta i kärnan med ett rullspjut. På detta sätt kan rullhanteringen bli både enkel och ergonomisk.
  • Gafflar: Gafflar är ett enkelt sätt att hantera rullar liggande. Denna kan anpassas så man kan hämta rullar som ligger ned på golv eller pall.
  • Våg: Vi erbjuder två olika vågar – en kontrollvåg och en räknevåg.

Välkommen till Pronomic.

Sollentuna
Telefon växel: 08 – 544 706 60
Mail: sales@pronomic.se
Besöks- och leveransadress: Bäckvägen 18, 192 54 Sollentuna
Postadress: Box 5504, 192 05 Sollentuna

Jag vill gärna veta mer

EN DEL AV SUNNEX GROUP

Sitemap

Stäng
Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig