Några av våra kunder


Arla Foods – Götene Mejeri

Arla Foods i Götene behövde en lösning för att kunna lyfta tunga rullar på 75 kg. Valet föll slutligen på Lift&Drive 175P med verktyget Squeeze&Turn som både kan klämma och vrida objektet. Götene Mejeri är en flitig användare av Pronomic lyftvagnar, de har bl a en från 2002 samt ett par mindre lyftvagnar från 2006. Läs mer…

"Pronomic hade ett mycket bra alternativ med kläm- och vridfunktion som kunde klara så pass stora rullar som vi hanterar dagligen så det passade oss perfekt! Centralbromsen och riktningslåsningen på bakhjulen var också något vi tyckte underlättade hanteringen av vagnen väldigt bra."
- Jonas Björkdahl Tekniker

Metsä Tissue AB

Vid investeringen av ny maskin hos Metsä Tissues produktion så behövde man en lyftvagn med ett specialanpassat verktyg för hantering av långa tunga rullar med vikten 130 kg och med en längd på 1300 mm. Metsä Tissue har använt sig av Pronomics ergonomiska lyfthjälpmedel i många år och har fortfarande en lyftvagn i bruk från 1997. Läs mer…

"Vi investerade i en ny Lift&Drive 225P med ett specialanpassat spjut för långa och tunga rullar. Det första våra operatörer testade var tipprisken och den var obefintlig! "
- Anders Sjögren Process Engineer Converting

SIA Glass AB

När SIA Glass byggde ut sin fabrik 2015 för att effektivisera produktion uppstod behovet av lyfthjälpmedel för att kunna utföra höga lyft i rätt arbetshöjd.

Gert-Ove Jansson, Underhållsansvarig på SIA Glass AB besökte ScanPack mässan i Göteborg 2015 i jakt på smarta lyfthjälpmedel till deras produktion. I Pronomics monter fann han precis det han sökte. Det resulterade i tre lyftvagnar, två Lift&Drive 90E samt en Lift&Drive 130P. Alla tre lyftvagnarna anpassades helt efter SIA Glass lokal och användningsområde, ergonomi lyfthöjd och chassimått. Läs mer…

 

"Pronomics lösning passade perfekt till detta ändamål då lyftvagnen lyfter högre än de flesta på marknaden och har en hög lyfthastighet!"
- Gert-Ove Jansson Underhållsansvarig

Shiloh Industries AB

Paletter lyfts från stallage till arbetsstation för att kunna arbeta med olika moment på en arbetsstation. Hög pelare krävdes (+1000 pelare) samt specialbyggd gaffel.

"I PRONOMICs mässmonter hittade vi precis det vi har sökt en längre tid – Lyfthjälpens Rolls Royce! säger Per-Ola Enlund, Production Engineer. Lyftvagnen är smidig att hantera, den har hjul med centrallås samt riktningslåsning. Utbytbart batteripack och med hög pelare så man kan placera paletterna högt upp i stallaget. En specialanpassad gaffel sitter på vagnen för att kunna utföra lyften av paletterna.

- Lyftvagnen har matarskruv i stativet som gör den säker att hantera, vilket kopiorna i Öst inte har, menar Per-Ola Enlund Production Engineer. Pronomic har också ett brett tillbehörssortiment och de kunde special designa lyftvagnen efter vårt behov, så den passar oss perfekt!"

- Per-Ola Enlund Production Engineer

Kungliga biblioteket

Vagnen användes i Kungliga bibliotekets serverhall vid lyft av servrar som skall bytas ut eller som skall på service.

"Serverlyften har blivit ett lyft för hela hallen!"
- Mikko Yletyinen IT-avdelningen

Orkla Foods Sverige (ABBA Seafood)

Lyft av rullar 70 kg. Dessa skall även vändas och sättas på axel som sitter högt upp i maskinen.

"Pronomics lyfthjälpmedel, Lift&Drive med Expand&Turn, fungerar mycket bra i hanteringen av våra rullar. De kunde kund-anpassa såväl masthöjd som bredd på lyftvagnen. Vi fick snabbt ett besök som sedan följdes upp av offert samt utlåning av testvagn. Hela processen var effektiv och lyftvagnen underlättar vår vardag!"
- Erika Hassellöv produktionsledare

Aros Electronics AB

Lyft av elektronikdetaljer till och från höga hyllor. ESD-krav på lyftvagnen. Stege krävdes för att operatören skall nå objekten.

"PRONOMIC har många höjder på sina master, dessutom stege. De kunde tillgodose vårt behov till ett rimligt pris. Vi fick snabbt ett besök från säljare och kort därefter även låna en vagn för test, vilket gjorde oss trygga i vårt köp av deras Lift&Drive. PRONOMIC är tillmötesgående, agerar snabbt och har mycket god kvalitet på sina lyftvagnar"
- Albin Oscarsson Lagerchef

Om oss

Jag vill gärna veta mer

Nöjda kunder
"I PRONOMICs mässmonter hittade vi precis det vi har sökt en längre tid – Lyfthjälpens Rolls Royce! s..."

Läs mer »
"PRONOMIC har många höjder på sina master, dessutom stege. De kunde tillgodose vårt behov till ett ri..."

Läs mer »
"Pronomics lyfthjälpmedel, Lift&Drive med Expand&Turn, fungerar mycket bra i hanteringen av våra rull..."

Läs mer »
"Serverlyften har blivit ett lyft för hela hallen!..."

Läs mer »
"Pronomics lösning passade perfekt till detta ändamål då lyftvagnen lyfter högre än de flesta på mark..."

Läs mer »
"Vi investerade i en ny Lift&Drive 225P med ett specialanpassat spjut för långa och tunga rullar. Det..."

Läs mer »
"Pronomic hade ett mycket bra alternativ med kläm- och vridfunktion som kunde klara så pass stora rul..."

Läs mer »
EN DEL AV SUNNEX GROUP

Sitemap

Stäng
Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig