Lyftvagnar

Lyftvagnar

För ditt företags skull och alla medarbetares arbetsmiljö kan det ibland krävas ergonomiska lyftvagnar som underlättar arbetet. Vi på Pronomic är experter just på det – vi är en världsledande leverantör av just ergonomiska lyfthjälpmedel, såsom lyftvagnar, och materialhanteringsutrustningar, vilka vi säljer över hela världen via dotterbolag och partners som även dem erbjuder service.

Pronomic är en del av Sunnex Lifting Technology Group och tillsammans erbjuder vi ett marknadsledande sortiment av lyft- och hanteringssystem. Vi erbjuder bland annat mobila lyftare och kranar, skensystem samt saxbord och godshissar. Vi arbetar över hela världen, men vårt huvudkontor ligger beläget i Sollentuna, strax utanför Stockholm. Vi erbjuder egentillverkade ergonomiskt utformade lyftvagnar som vi kallar Lift&Drive, vilka säljs över hela världen och vår specialitet är lösningar för laster upp till 325 kg. Specialanpassade maskiner beroende på behov är även det någonting som vi erbjuder våra kunder, då vi ser till individen när vi jobbar.

Lyftvagnar – Vårt utbud

Med vårt breda utbud av hjälpsamma maskiner, erbjuder vi en rad olika typer av lyftvagnar. Om du inte är i behov av en specialanpassad lyftvagn, lär du säkerligen hitta någon som passar dig i vårt standardsortiment. Lift & Drive är våra egentillverkade ergonomiska lyftvagnar och består av tre olika serier som finns i olika storlekar, utföranden och modeller; i lackerat och rostfritt utförande. Ditt behov är vad som avgör vagnens funktion och utseende.

Vi har haft vår lyftvagnsserie Lift & Drive sedan 1989 och samtliga lyftvagnar har en inbyggd frikopplingsfunktion som fungerar som tipp- och klämskydd. Frikoppling av sänkrörelsen sker automatiskt om lasten hindras vi sänkning. Vi har dessutom ett brett sortiment av tillval, vilket ger lyftkranarna stora möjligheter till kundanpassning, såsom olika bredd på chassi, lyfthöjder, hjulvarianter och specialanpassade lyftverktyg. Lift & Drive lyftvagnar är batteridrivna och kräver minimalt med service och underhåll. Pelaren har skruvdriftt, vilket gör lyftvagnarna pålitliga och tåliga för många års användning.

Välj en lyftvagn som passar dig:

 • Lift&Drive Professional
 • Lift&Drive Industrial Eco
 • Lift&Drive ECO

Lyftvagnar till olika områden

Vi erbjuder våra ergonomiska lyftvagnar till en rad olika branscher och företag, så vare sig du och ditt företag befinner er inom livsmedelsbranschen, industrin eller i kontorsmiljö, så kommer vi att ha en lösning till er. Kanske behöver ni lyfta något av följande:

 • Arkivmaterial: Arkivvagnen Lift&Drive är perfekt för arkivarbete. Den hanterar bland annat kartonger, backar, pärmar och lådor. Den är smidig som lyftlösning, då den är liten, nätt och tåligt byggd och även mycket användarvänlig och kräver minimalt med underhåll.
 • Apoteksvagn – backlyft: Vår apoteksvagn, eller backlyften som den ofta kallas, är vår ergonomiskt utformade, lilla, lätta och smidiga lyftlösning. Den är främst anpassad för apoteksarbete, då den är helt och hållet framtagen efter apotekspersonalens önskemål. Den kommer med ett specialanpassat lastflak med gafflar som är anpassade för apoteksbackarna.
 • Backar: Vi har lång erfarenhet av att anpassa gafflar så de passar till olika modeller av backar, såsom enkla gafflar, gafflar med rörliga klaffar eller justerbara klafar. Backen avgör vilken gaffel som behövs.
 • Däck och hjul: Vi vet hur påfrestande det är för kroppen att lyfta av och på däck/hjul på fordon flera gånger per dag. Vi har därför utvecklat en däcklyft som underlättar denna typ av arbete. Det är en utmärkt lyftlösning för däckverkstäder och reparationsanläggningar.
 • Lådor, kartonger och boxar: Kartonger lyfts ofta med hjälp av våra lyftvagnar och svängkranar. Kartonger är ganska otympliga och behöver inte vara särskilt tunga för att de ska bli svårhanterade manuellt. Vi har ett antal standardverktyg för att hantera lådor, kartonger och boxar, men vi tar även fram kundanpassade verktyg.
 • Rostfri utrustning: Vi tillverkar lackerade Lift&Drive samt vagnar och verktyg i rostfritt stål vilka är lämpade för miljöer där man har särskilt högt ställda krav. Oavsett miljö och applikation så kan vi alltid erbjuda en optimal lösning för er hantering på ett mycket snabbt och smidigt sätt.
 • Rullar: Vi har en mycket stor erfarenhet av att hantera rullar. Vi har utvecklat fler olika typer av verktyg för optimal hantering av olika rullar till olika typer av maskiner. Även dessa går att kundanpassa – både lyftvagnen och lastbäraren i sig.
 • Säckar: Vi vet att säckar ofta och lätt blir otympliga och svåra att hantera manuellt och därför hjälper vi företag att hantera säckar av olika material och med olika typer av innehåll för en enklare lyftlösning.
 • Tunnor, cylindrar och kärl: Att lyfta tunnor och andra liknande cylinderformade föremål är ofta tungt och otympligt – detta i samband med att de ska vridas eller tömmas och detta är mycket påfrestande för kroppen. Vi hjälper därför företag med denna typ av hantering och vi erbjuder en del färdiga standardverktyg men tillverkar även kundanpassade lösningar för denna typ av lyftlösning.

Varför välja oss när du behöver en lyftvagn?

Vi på Pronomic har varit verksamma inom branschen och besitter mycket lång erfarenhet av att ta fram olika lyftvagnar till olika behov. Detta gör vi främst för att öka produktiviteten och förbättra användarvänligheten samtidigt som våra ergonomiskt anpassade produkter hjälper till att förebygga riskerna för belastningsskador. Då vi ser våra kunders individuella behov, så kan vi göra specialanpassade lösningar och lyftvagnar beroende på behov och bransch. Vi har både återförsäljare och partners över hela världen, vilka alla erbjuder samma högkvalitativa service och kunder över hela världen får således ta del av vår kunskap och vårt breda sortiment. Alla dessa dotterbolag och partners erbjuder lokal service och support. Våra ingenjörer och säljare arbetar i nära samarbete med våra kunder för att kunna erbjuda den bästa och mest anpassade lösningen.

Våra produkters modulära design kombinerat med vår stora erfarenhet av speciallösningar gör att vi enkelt kan utveckla och tillverka en lösning som passar för just din tillämpning. För applikationer med mindre behov av speciallösningar erbjuder vi ett komplett utbud av standardprodukter med varierande kapacitet och funktionalitet.

Vi brukar säga att “vi lyfter ditt jobb”, vilket stämmer på alla plan. Vi lyfter ditt jobb rent fysiskt med våra lyftvagnar, samtidigt som vi lyfter det rent miljömässigt med ett bättre, bekvämare och mer ergonomiska alternativ.

Kontakta oss redan idag för en kostnadsfri behovsanalys. Vi hjälper dig att hitta den bästa ergonomiska och ekonomiska lösningen för dina lyft. Kontakta oss genom kontaktformuläret här på hemsidan, maila eller ring – så återkopplar vi till dig så snart vi kan.

Självklart går det även bra att ringa eller maila till oss också. Välkommen till Pronomic.

Sollentuna
Telefon växel: 08 – 544 706 60
Mail: info@pronomic.se
Besöks- och leveransadress: Bäckvägen 18, 192 54 Sollentuna
Postadress: Box 5504, 192 05 Sollentuna

Jag vill gärna veta mer

EN DEL AV SUNNEX GROUP

Sitemap

Stäng
Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig